X
GO
               
Update 2018: Digitalisering, effektivisering og kostnadsbesparelse

Update 2018: Digitalisering, effektivisering og kostnadsbesparelse

Skytjenester gjør livet enkelt for bedrifter og deres ansatte, og sparer både tid og penger. Fagseminaret Update 2018 satt fokus på fremtidens skybase...
Digital Index 2018 – Norge sakker akterut

Digital Index 2018 – Norge sakker akterut

Norge holder ikke samme digitaliseringstakt som våre naboland, og er forbigått av Sverige både på Visma sin digitale index og EU sin digitale Index. T...
Columbi løfter idretts-Norge opp i skyen

Columbi løfter idretts-Norge opp i skyen

Norges Idrettsforbund (NIF), Idrettens Regnskapskontor og alle særforbund og særkretser skal opp i skyen med Visma.net og Columbi. – Vi skal få en me...
Columbi dobler antall ansatte – vil være best på skyløsninger

Columbi dobler antall ansatte – vil være best på skyløsninger

Columbi er i sterk vekst og har nesten doblet arbeidsstokken i løpet av de siste 12 månedene. Dette inkluderer blant annet et oppkjøp av et regnskapsb...
En kunde av Columbi kan revolusjonere helsevesenet

En kunde av Columbi kan revolusjonere helsevesenet

Vet du hva som er linken mellom Columbi Micro, 600 høner og en væske som skal påvise ulike sykdommer når de testes mot blod på sykehus og laboratorier...
Bransjenytt, Seminarer og kampanjer
25

Columbi løfter idretts-Norge opp i skyen

Publisert

Prosjektet er en viktig del av et større digitaliseringsprosjekt i idretten. Columbi og Visma.net skal hjelpe idretten med digitalisering av regnskap og administrasjon.

- Vi skal automatisere slik at vi kan frigjøre tid, og vi skal samkjøre slik at vi i mye større grad jobber i samme system. Dette blir et krevende prosjekt med mange ulike behov som skal ivaretas, sier Davida Christensen.

I særforbundet og særkretser er det i dag ulikt hvor mye som er automatisert. For noen blir det større endringer enn for andre.

- Nå blir vi alle «tvunget» inn i samme system og inn i samme prosesser i skyen, sier Christensen.

De største endringene blir det for de som sitter med ansvar for regnskap.

- Brukerne er allerede kjent med systemer som Expense og Approval så de vil ikke oppleve så store endringer, forklarer Christensen.

 

Tillit til Columbi og Visma.net

Davida har tillit til at de har valgt riktig når de har valgt Visma.net som system og Columbi Micro som IT partner.

- Vi mottok tilbud fra fem ulike leverandører. Av disse følte vi at to kunne levere det vi ønsket. Noe av grunnen til at vi valgte Visma, er at vi er kjent med flere av systemene deres fra før og vet det er gode og intuitive systemer, forklarer Christensen.

Columbi var en IT partner de kjente fra før og hadde tillit til.

- Vi var kunde av dem fra før med Visma Global i bunnen og har vært veldig fornøyde med Columbi Micro som IT-partner. Vi opplever at Columbi er erfarne og trygge i det de driver med og har tillit til at de er riktig IT partner for å ta oss til skyen, sier Davida Christensen.

Så langt er de meget fornøyde med prosjektet.

- Det virker veldig trygt i forhold til at vi har fått testet en del i forkant, og vi føler oss ivaretatt i forhold til funksjoner, sier Christensen.

 

Bedre kvalitetssikring

Prosjektet er en del av et større digitaliseringsprosjekt i NIF.

- Digitalisering er ikke et mål i seg selv som sådan. Det som er målet er å ha effektive og intuitive verktøy som forenkler arbeide administrasjon innen idrett samt bedre å kunne møte medlemmene og deres behov, sier Davida Christensen.

Det betyr effektive prosesser og større fokus på kvalitetssikring både på brukernivå og administrativt nivå.

- Det skal bli trygge og gode prosesser og en forenklet hverdag ,slik at samlet sett kan bruke mer tid på idrett, sier Christensen.

Davida Christensen ser frem til en ny arbeidshverdag hvor hun kan bruke mer tid på kvalitetssikring og rådgivning og mindre tid på manuelle prosesser.

- Det blir et endret fokus. Personlig synes jeg både det er spennende og veldig riktig for idretten, sier Davida Christensen.

Tenker du at det blir skummelt?

- Jeg gruer meg ikke hvis det er det du tenker på. Jeg er forberedt på forandring og ser frem til å lære mer. Det blir selvfølgelig en ny måte å jobbe på. Jeg har jobbet i samme systemene i flere år og kjenner rutiner og arbeidsoppgaver, så jeg er forberedt på å at det kan bli utfordrende for meg og andre, men også spennende og riktig, sier Christensen.

 

Opp i seilfly

1. januar 2019 går de over på nye systemer. For tiden er systemene i pilot og apropos både skyen, pilot og spørsmål rundt hva som er skummelt; vi sendte Davida opp til skyen sammen med en pilot i et seilfly. Som den ryddige, systematiske og kvalitetssikrende damen Davida Christensen er, hadde hun sjekket livsforsikring på forhånd og stilte flere spørsmål om hva som skulle skje. Hun innrømmer at hun var mer nervøs for flyveturen enn for skyprosjektet med Visma.net og Columbi Micro.

- Jeg liker å ha kontroll og vite hva som skal skje og hva jeg eventuelt skal gjøre. Og ja, jeg var litt nervøs, innrømmer Christensen.

Før avgang ble hun plassert i flyet med en fallskjerm på ryggen.

«Hvor hardt skal jeg dra i snoren for å utløse fallskjermen?» spurte Davida piloten hvorpå piloten svarte med rolig stemme: «skulle du få bruk for den, så kommer du til å dra hardt nok»».

Heldigvis ble det ikke bruk for fallskjerm, og det ble en rolig flytur over Elverum.

- Det var veldig spennende og vakkert, forteller Davida.
 

Vi i Columbi Micro ser frem til en vakker tur til skyen, uten komplikasjoner, sammen med NIF.

nyhetsarkiv
Søk i arkiv