X
GO
               
Update 2018: Digitalisering, effektivisering og kostnadsbesparelse

Update 2018: Digitalisering, effektivisering og kostnadsbesparelse

Skytjenester gjør livet enkelt for bedrifter og deres ansatte, og sparer både tid og penger. Fagseminaret Update 2018 satt fokus på fremtidens skybase...
Digital Index 2018 – Norge sakker akterut

Digital Index 2018 – Norge sakker akterut

Norge holder ikke samme digitaliseringstakt som våre naboland, og er forbigått av Sverige både på Visma sin digitale index og EU sin digitale Index. T...
Columbi løfter idretts-Norge opp i skyen

Columbi løfter idretts-Norge opp i skyen

Norges Idrettsforbund (NIF), Idrettens Regnskapskontor og alle særforbund og særkretser skal opp i skyen med Visma.net og Columbi. – Vi skal få en me...
Columbi dobler antall ansatte – vil være best på skyløsninger

Columbi dobler antall ansatte – vil være best på skyløsninger

Columbi er i sterk vekst og har nesten doblet arbeidsstokken i løpet av de siste 12 månedene. Dette inkluderer blant annet et oppkjøp av et regnskapsb...
En kunde av Columbi kan revolusjonere helsevesenet

En kunde av Columbi kan revolusjonere helsevesenet

Vet du hva som er linken mellom Columbi Micro, 600 høner og en væske som skal påvise ulike sykdommer når de testes mot blod på sykehus og laboratorier...
Bransjenytt, Seminarer og kampanjer
26

- Jeg gleder meg til hver lønnskjøring

Publisert
- Jeg gleder meg til hver lønnskjøring

Anne Eggesvik er lønnsasvarlig for Lekang Filter AS, som gikk over til Visma.net Payroll ved årsskiftet. – Jeg har begynt å glede meg til å føre lønn. Jeg sitter med flere skjermer oppe, ser på rapporter, og er så fornøyd med hvordan alt flyter, sier hun.

- Første lønnskjøring fikk jeg hjelp av Jens Erik i Columbi, men andre kjørte jeg selv, og det gikk veldig fint, sier Eggesvik.

Tidligere har de brukt Huldt & Lillevik, og de har brukt Visma.net Expense.

- Før var det noen manuelle prosedyrer som gjorde at vi måtte laste ned og opp filer, mens nå er det hele integrert, sier hun.

Med det nye systemet får de mer automatikk, bedre flyt, og kommunikasjonen mot Altinn har blitt lettere. I tillegg gleder hun seg over at lønnssystemet alltid er oppdatert, og hun kan se alle data i sanntid.

- Tidligere måtte Columbi ut til oss og manuelt oppdatere systemet til ny versjon og vi måtte oppdatere for at alt skulle være ajour, nå oppdateres systemet kontinuerlig og automatisk, sier Eggesvik.

 

Bedre for de ansatte

Slik det fungerer nå så kan de ansatte selv registrere timer, overtid, fravær, sykedager etc på app eller nett.

- De kan sitte hjemme med mobiltelefonen, og søke om ferie overtid, avspasering, registrere sykefravær. Deretter går det en beskjed til leder som godkjenner, enten å app eller mobil, og så kommer det inn i mitt lønnssystem, sier Eggesvik.

Hun håper at de ansatte synes dette fungerer mye bedre enn før, og at de har bedre oversikt.

- Dersom en ansatt er syk og registrerer dette, kan vedkommende for eksempel få beskjed om at egenmeldingene er brukt opp og han/hun trenger en sykemelding. De ansatte har blant annet full oversikt over brukte feriedager, overtid, de kan se lønnsslippene sine og så videre. Jeg opplever det som at de ansatte og lederne føler de har bedre oversikt, samtidig som det er enklere for meg som lønningsansvarlig, sier Eggesvik.

Reiseregninger registrerer de ansatte på mobil og nett via Visma.net Expense, og så godkjenner leder på nett eller mobil.

- Vi brukte Expense før også, men da måtte jeg laste ned en fil og laste opp. Når leder har godkjent, trykker jeg godkjenn, og så blir det registrert, forteller Eggesvik.

Dersom ansatte går ut i permisjon uten lønn, håndterer systemet også dette.

- Da kan jeg registrere dette i systemet, og det regnes lønn ut automatisk. Ting jeg tidligere måtte håndtere manuelt skjer nå med automatikk, sier Eggesvik.

 

 

Veldig fornøyd med Visma

- Jeg har alltid likt Visma. Jeg var på et grunnkurs i økonomi, hvor de demonstrerte på Visma sine løsninger. Jeg har alltid synes at systemene deres er veldig selvforklarende, og det synes jeg også Visma.net Payroll er, sier Eggesvik.

Hun er en ivrig bruker av Visma Community.

- Ja, det liker jeg godt. Jeg går inn der, diskuterer med andre, får tips, og stiller spørsmål til Visma. Nå er support også inkludert i avtalen, så jeg har også sendt noen e-post til Visma og fått svar. Dersom det er noe jeg lurer på er det enkelt å finne svar eller få hjelp fra Visma, sier Eggesvik.

Hun har funnet enkelte funksjoner hun savner for at systemet skal fungere perfekt.

- Men da sender vi inn til Visma sin idébank. Jens Erik (Columbi) har hjulpet meg med å registrere et par forslag i idébanken. Da får vi beskjed om at forslaget er satt i kø, når det behandles, og mange av ideene blir implementert i løsningen, forteller Eggesvik.

 

 

God hjelp fra Columbi

Implementeringen av systemet tok noe tid, mest fordi Lekang Filter AS har svensk eiere og dermed svensk kontoplan.

- Det var noen justeringer Columbi måtte hjelpe med i forhold til flyt i kontoplan, lønnsarter og så videre. Det ble mer jobb for Columbi enn hva de trodde, men det gikk fint. Hadde vi hatt norsk kontoplan kunne vi kommet i mål enda hurtigere, sier Eggesvik.

Under hele prosessen har hun hatt tett dialog med Columbi.

- Vi sender meldinger, har møter og sitter og ser på ting sammen. Jeg bor i Moss, så det hender jeg stikker innom de på «morrakvisten» og så ser vi på ting sammen. Jeg har kjent Columbi i alle de 23 årene jeg har jobbet i Lekang Filter, og jeg synes de er veldig flinke, sier Eggesvik.

Hva synes du om at de ble kåret til årets Visma Partner innenfor Lønn og HR?

- Det så jeg at de hadde blitt, og det synes jeg er morsomt. De fortjener det så absolutt, avslutter Eggesvik.

 

Det blir bare bedre

Anne Eggesvik er helt fascinert av hvor god flyten har blitt.

- Jeg sitter her med bilder oppe på flere skjermer, ser på rapporter og liker det jeg ser. Jeg har bestemt meg for at dette skal jeg bli skikkelig god på, sier hun.

Så du synes ikke det var skummelt å bytte system etter å ha jobbet i Huldt & Lillevik i syv år?

- Nei, jeg synes det er spennende. Jeg synes systemet er selvforklarende, det er lett og finne frem og jeg synes det er spennende å kjøre lønn, sier hun og legger til.

- Når jeg er så fornøyd etter bare to lønnskjøringer, så gleder jeg meg til fortsettelsen!

nyhetsarkiv
Søk i arkiv